De Godfather of Hardstyle gaat samenwerken met HOUSE of DJ’S

Verbreding support voor HOUSE of DJ’s
The Prpphet HODJB

[For translation check the page translator in on our website] 

 

Breda, 14 november 2016 – De godfather of Hardstyle, The Prophet, kondigt zijn samenwerking aan met House of DJ’s. Na de support van diverse deejays uit de Electronic Dance Music, waaronder de wereldberoemde Tiësto, wordt het draagvlak voor HOUSE of DJ’s nu verder vergroot met een grote artiest uit een belangrijke subscene.

House of DJ’s  moet met een Dutch Dance Experience, DJ Centre en horeca concept internationaal een bedevaartsplaats worden waar jaarlijks ruim 200.000 liefhebbers van Dutch dance in al zijn vormen naar toestromen. Medio 2017 zal in Breda gestart worden met de bouw van deze locatie.

Verrijking HOUSE of DJ’s
Initiatiefnemer Arnold van der Leden is bijzonder blij dat The Prophet HOUSE of DJ’s omarmt: “Dov Elkabas is een grote naam binnen de hardcore-gabberstijl. Zo niet de grootste, want hij stond echt aan de basis van deze hardere housestyle. Dit is de enige subcultuur die in Nederland is ontstaan en van daaruit de hele wereld is overgegaan. Weer iets om trots op te zijn en daarom verdient dit absoluut een plek in HOUSE of DJ’s. Door de samenwerking met The Prophet, wordt ons draagvlak nog groter, nog breder. Een mooie verrijking waar we echt trots op zijn.”

Hardcore tribute
Afgelopen zaterdag 12 november, vierde The Prophet zijn 30-jarige artiestenbestaan. In the North Sea Venue in Zaandam werd hij, tijdens zijn optreden van 22.00 tot 06.00 uur, door een uitzinnige menigte geëerd. Voorafgaand aan zijn optreden, werd zijn support officieel en kreeg hij het artwork van HOUSE of DJ’s overhandigd dat van hem is gemaakt. The Prophet: “Wat ik zo goed vind aan HOUSE of DJ’s, is dat de pioniers die ooit aan de wieg stonden van de huidige Dance industrie kunnen vertellen wat zij ervaren hebben. We kunnen anderen leren hoe deze industrie tot stand is gekomen. Dus niet vanuit een promoter, maar juist vanuit het perspectief van DJ’s zelf. Juist daarvoor is HOUSE of DJ’s bedoeld. Dat maakt het zo uniek.”

Nederlandse roots en trots
Vanuit Nederland is de hardcore-gabberstijl de hele wereld overgegaan. In 2002 werd vanuit de underground de Rotterdamse gabber style mainstream en vond in korte tijd overal ter wereld deze snelle dancestyle volgelingen. Ondanks dat de hardcore-gabberstyle niet meer direct bestaat, zijn er nog steeds in Nederland en ver daarbuiten veel fans van afgeleide genres als Hardstyle. Vanuit bedrijven in Nederland wordt deze dancestyle wereldwijd gepromoot en uitgezet via feesten en het uitbrengen van muziek. In Europa zijn in elk land verschillende clubs die Hardstyle omarmen. Maar ook buiten Europa zijn de Nederlandse organisatoren in de Hardstyle actief. Onder andere in Zuid-Amerika, Azië en Australië is er op dit moment een sterke aanwas van fans van deze van oorsprong Nederlandse dancestyle te zien.

HOUSE of DJ’s X The Prophet from HOUSE of DJ’s on Vimeo.

 

Een van de leidende wereldwijde labels op dit gebied is het in de Meern gevestigde Scantraxx Recordz, opgericht door The Prophet in 2002. Over de jaren heen hebben alle grote hardstyle artiesten muziek uitgebracht op Scantraxx Recordz. Denk hierbij aan Headhunterz, Noisecontrollers, Wildstylez, Brennan Heart en vele anderen.
ABOUT HOUSE OF DJ’S
HOUSE of DJ’s is een wereldwijd uniek concept dat het permanente uithangbord van de Dutch dance zal zijn. Een verzamelpunt en broedplaats van dj’s en tevens een enorme trekpleister voor toeristen, die meer willen leren over de geheimen van de wereldwijd vermaarde Nederlandse dance.

Op deze heilige grond, wat HOUSE of DJ’s zal zijn, komen dance liefhebbers en dj’s samen om geschiedenis te schrijven. HOUSE of DJ’s zal niet alleen de kennis van bezoekers verrijken, maar ook een plek bieden aan nieuwe dj’s die zich hier kunnen ontwikkelen. Voelen, prikkelen en ontwikkelen: dat is de kracht van HOUSE of DJ’s.

Een internationale trekpleister worden die de ‘legacy’ van de Dutch dance uitstraalt; het is een taak die op de schouders van HOUSE of DJ’s rust. Daarom bestaat het initiatief uit vier pijlers, die samen in staat zullen zijn om deze taak goed te volbrengen.

De vier pijlers van HOUSE of DJ’s:

HOUSE of DJ’s bestaat uit vier pijlers: de Dutch Dance Experience, het DJ Centre, het HOUSE of DJ’s Café (horeca) en de Online Community.

In de Dutch Dance Experience kunnen bezoekers in de huid kruipen van iedereen die iets met dancemuziek te maken heeft, zoals dj’s, producers, toermanagers, en technische diensten als lichtontwerpers en podiumbouwers. De zintuigen worden hier optimaal geprikkeld maar ook zullen vele aspecten van de dance belicht worden waardoor bezoekers zich ontwikkelen. Kortom, prikkelen en ontwikkelen in optima forma.

Daarnaast is er een plek voor dj’s – het DJ Centre – hier zullen ze alle aspecten van het vak kunnen leren en studio’s en productieruimtes kunnen huren. Hier komen dj’s van over de hele wereld samen om muziek te maken, van elkaar te leren en de vetste, nieuwste tracks te ontwikkelen. Een belangrijke rol in dit gedeelte is weggelegd voor de Rockacademie, waar inmiddels een samenwerking mee is opgestart. Andere partners hierin zijn de Fontys Imaginering, die studenten in het HOUSE of DJ’s les wil geven, BAX-Shop en de NHTV.

Wanneer de bezoekers en de dj’s toe zijn aan een hapje en een drankje, kunnen ze terecht in het HOUSE of DJ’s Café; een horecavoorziening die de sfeer van Dutch dance ademt.

De laatste pijler is het internet: de Online Community wordt een platform waar bezoekers en andere geïnteresseerden ervaringen kunnen delen en herbeleven. Daarnaast is dit platform voor labels een geweldig kanaal om beginnende dj’s en artiesten uit de subtop bekendheid te geven bij een specifiek publiek.

www.houseofdjs.nl